HomeActueelKandidatenlijst Eerste Kamerverkiezingen

Kandidatenlijst Eerste Kamerverkiezingen

Publicatiedatum: 9 nov. 2018

Het SGP-hoofdbestuur stelde afgelopen vrijdag de concept kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen vast. Nadat de leden van de Provinciale Staten de mogelijkheid hebben gekregen de lijst te consulteren, zal deze definitief worden vastgesteld door het hoofdbestuur.

De lijst wordt aangevoerd door Peter Schalk, de huidige fractievoorzitter van de SGP in de Senaat. Eerder dit jaar is hij op het Partijcongres gekozen tot lijsttrekker. Op nummer twee staat Diederik van Dijk, ook nu de tweede man van de SGP in de Eerste Kamer. ‘Wij hebben vertrouwen dat onze Eerste Kamerleden ook na de verkiezingen een helder christelijk getuigenis mogen laten horen’, aldus het hoofdbestuur.

Bij de vorige verkiezingen is de SGP-kandidatenlijst sterk vernieuwd. Deze keer staan er vijf nieuwe kandidaten op de lijst. Het bestuur hecht eraan óók de continuïteit van de partij te waarborgen.

Bij de kandidaatstelling had het hoofdbestuur specifiek oog voor de spreiding van deskundigheid. Ook is gekeken of de kandidaten voor de Eerste Kamer voldoende gespreid zijn over de provincies. Daarbij weerspiegelt de kandidatenlijst de brede kerkelijke verscheidenheid van de partijachterban.  

De kandidatenlijst gaat ter consultatie naar alle SGP Provinciale Statenleden. Zij moeten volgend jaar mei de leden van de Eerste Kamer kiezen. Na de Statenleden gehoord te hebben, stelt het hoofdbestuur in december de lijst definitief vast.

Nr.

Naam

Provincie

1.

P. Schalk

Veenendaal

2.

D.J.H. van Dijk

Benthuizen

3.

S. Stoop

Dirksland

4.

G.R. van Leeuwen

Opheusden

5.

J.P. Tanis

Sliedrecht

6.

B. van de Weerd

Nunspeet

7.

G.A. van der Waal

Ridderkerk

8.

M.J.W. Hoek

Gouda

9.

A.J. van der Maas

Aagtekerke

10.

A. Weggeman

Capelle aan den IJssel

11.

E.G. Bosma

Rijssen

12.

T.A. Meijboom

Werkendam

13.

D. van As

Apeldoorn

14.

W. de Vries

Veenendaal

15.

J. Bart

Onnen

16.

J.N. Simonse

Ens

17.

P.A. Zevenbergen

Alblasserdam

18.

A. de Kruijf

Barneveld

19.

A.I.G. Dorst

Yerseke

20.

W. Boonzaaijer

Rotterdam